BiH
0

Usposlenici Zavoda za zaštitu djece i omladine Pazarić nastavljaju protest

FENA
Uposlenici i rukovodstvo Zavoda za zaštitu djece i omladine Pazarić najavljuju da će nastaviti svako jutro u 06.30 sati protestirati ispred kapije ove institucije kako bi spriječili mogući dolazak Zarfe Dupovac, "krivično odgovorne osobe koja treba sudskom nagodbom da se vrati na poslove šefa računovodstva i v.d. direktora Zavoda".

Nastavak protesta, kako je saopćeno iz Zavoda, najavljen je zbog činjenice da niko od relevantnih političkih institucija ništa nije poduzeo na rješavanju ovog problema. Posljedica toga je i to da je Zavod u međuvremenu podigao tužbu protiv Ministarstva rada i socijalne politike u Vladi FBiH radi poništenja spomenute sudske nagodbe o povratku Zarfe Dupovac.

Također se, saopćeno je, uveliko vode aktivnosti preko političkih partija da se na Federalnoj vladi i parlamentu postavi pitanje odgovornosti resornog ministra Perice Jelečevića, "u vezi s nezakonitošću davanja posebnog ovlaštenja Fehimu Bekanu, sekretaru ovog federalnog ministarstva, da potpiše sramnu sudsku nagodbu sa Zarfom Dupovac".