{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usporen proces obnove Srebrenice

F
20.11.2007. u 15:21
0
0
Usporen proces obnove Srebrenice
0
Usporen proces obnove Srebrenice
Poslije donatorske konferencije za Srebrenicu, održane polovinom ove godine, obećana i prikupljena sredstva su djelimično stavljena u funkciju, pa će se najavljeni projekti početi realizirati tek iduće godine. Samim tim, usporen je proces obnove ovog grada.
Najekspeditivnija je bila Vlada Republike Srpske koja je Programom za socio-ekonomski oporavak izdvojila oko 30 miliona KM i realizirala asfaltiranje puteva od Bratunca i Srebrenice do Skelana. U okviru ovog projekta asfaltiran je put Zeleni Jadar - Brežani te urađeno uređenje nekoliko makadamskih puteva i elektrifikacija pojedinih sela na području općine Srebrenica.

-Vlada RS-a je bila ekspeditivna, dok su drugi više vodili računa ko će dobiti posao na tenderu, nego kako će se što prije krenuti u posao da bi Srebrenica što prije izašla iz kruga nerazvijenih. Istina, imaju sredstva i od Vijeća ministara, Vlade Federacije BiH, Vlade Tuzlanskog kantona, Brčko Distrikta, ali će se na realizaciju projekata morati sačekati da prođe zima, rekao je dr. Radomir Pavlović, predsjednik Skupštine općine Srebrenica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: