{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspješno završen projekt CCI-ja "Putujemo Evropom"

F
19.10.2007. u 12:40
0
0
Uspješno završen projekt CCI-ja "Putujemo Evropom"
0
Uspješno završen projekt CCI-ja "Putujemo Evropom"
Centri civilnih inicijativa (CCI) organizirali su danas susret predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića s najboljim studentima u BiH pobjednicima konkursa "Putujemo Evropom" koji su se nedavno vratili s putovanja kroz zemlje članice EU.
Organizatori konkursa CCI su u odabiru studenata prednost dali onima s dobrim ocjenama te onima koji nikada prije nisu napuštali BiH. Njih 24 ispunilo je uvjete i uz pomoć Ambasade Njemačke koja je organizirala vize, mnogobrojnih sponzora i svesrdnom podrškom predsjedavajućeg Komšića je u 15-ak dana obišlo desetak zemalja članica EU i više od 20 gradova.

Studenti su tako obišli Njemačku, Italiju, Belgiju, Holandiju, Portugal, Španiju, Austriju i dr.

"S ovog puta vratili smo se samouvjereniji, jači i tolerantniji. Dok smo putovali, organizirali smještaj, brinuli se za hranu sve odluke smo donosili zajedno. Nama nije bilo važno ko se kako zove i iz kojeg dijela BiH dolazimo. Bilo je to prekrasno iskustvo koje nam je motivacija da i dalje budemo marljivi, hrabri i pošteni", kazala je predstavnica nagrađenih studenata Adrijana Hanušić, apsolventica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Mladi ljudi u BiH nisu u mogućnosti da prate svjetske trendove. Svojevrsna getoizacija i marginaliziranje mladih osoba u BiH donekle su, istakli su studenti, frustrirajući. Ovo putovanje im je pokazalo da ima nade za bolju budućnost i da se vrijedi boriti za nju.

Predsjedavajući Komšić je u svom govoru istakao da BiH ima određene probleme i da često zanemaruje mlade ljude, ali je prisutne studente pozvao da se aktivno uključe u mijenjanje ovog stanja.

"Ostanite hrabri, pošteni i marljivi jer samo takvi možete doprinijeti boljoj budućnosti BiH. Bez obzira na to kakva je BiH je naša država", naglasio je Komšić.

Centri civilnih inicijativa će i ubuduće organizirati akciju "Putujemo Evropom" u cilju upoznavanja bh. studenata sa zemljama članicama EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: