BiH
22

Uspješno okončana Soft Skills Academy

Klix.ba
Svečana ceremonija otvaranja Akademije održana je nedavno u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

Prisutnima se, između ostalih, obratio i Ugo Vlaisavljević, prorektor za oblast međunarodnih odnosa UNSA, koji je u svom obraćanju ukazao na značaj soft skills vještina te uputio podršku organizatorima. Prisutnima se potom obratio Marko Lalić, glavni organizator projekta, proglasivši Akademiju zvanično otvorenom.

Prvi dan Akademije participanti su slušali treninge na teme timskog rada i emocionalne inteligencije. Trening na temu timskog rada održao je višegodišnji trener Borut Čeh iz Ljubljane. Participanti su imali priliku upoznati se sa svim fazama formiranja tima a potom su u veseloj atmosferi primijenili naučeno kroz timski rad na dodijeljenom projektu. Duc Ha Minh, certificirani EESTEC trener iz Minhena, je upoznao participante sa pojmom emocionalne inteligencije.

Participanti su ponovo imali priliku slušati dva treninga. Trening na temu prezentacijskih vještina održao je Denis Rudonja, višegodišnji trener i iskusni debatant. Faris Nizamić je doputovao iz Holandije gdje je trenutno na doktorskom studiju kako bi održao trening na temu upravljanja vremenom. Iskustvo trenera te raznolikost ideja među participantima su i drugi dan Akademije doprinijeli ugodnoj atmosferi i uspješnosti treninga.

Akademija je zatvorena tako što su participanti zahvalili organizatorima i podstaknuti lijepim uspomenama, usvojenim znanjima i novim poznanstvima, zamolili organizatore da ubrzo ponove organizaciju ovakvog projekta. Završni događaj Akademije je bila dodjela certifikata i CV dodataka svim participantima, koja je održana 01. novembra na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.