Podrška ministarstva
0

Uspješnim sportistima po 1.000 KM

Sarajevo-x.com
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović primio je danas članove Taekwondo kluba "Zlatni ljiljani" Mirnesu Fetahović, Amilu Karišić i Elmedina Čekrliju, osvajače zlatne, odnosno bronzanih medalja na Trećem evropskom kadetskom prvenstvu u Zagrebu u junu ove godine, te boksera Nadira Čolpu, koji se okitio srebrenom medaljom na Sedmom evropskom prvenstvu u boksu za dječake održanom u Rusiji početkom ovog mjeseca.

U ime Vlade KS i resornog ministarstva, ministar Hadžihafizbegović čestitao je uspješnim sportistima na postignutim rezultatima, te ih informisao da im je Ministarstvo kulture i sporta obezbijedilo novčane nagrade u iznosu od po 1.000 KM. Ovom prilikom, ministar je mladim nadama bosanskohercegovačkog sporta poklonio i po knjigu "Chicago" autora Alaa Al-Aswanija.

"Ovo četvero mladih ljudi, nositelja zavidnih priznanja, i dalje mogu računati na našu podršku, bez obzira na tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi naša država. Sigurno je da olimpijski sportovi zaslužuju više pažnje u društvu. Kako bi vratili njihovu popularnost potrebno je intenzivirati saradnju saveza i klubova sa Ministarstvom, a sve s ciljem izrade i realizacije strategije razvoja ovih sportova na području Kantona Sarajevo, ali i Bosne i Hercegovine", istakao je ministar Hadžihafizbegović.

Predsjednik Bokserskog saveza BiH Said Čolpa informirao je ministra kako su u toku pregovori za formiranje zajedničke regionalne lige od 4 do 8 klubova, a što bi po njegovom mišljenju značilo renesansu boksa na ovim prostorima. Predstavnici Taekwondo kluba "Zlatni ljiljani" najavili su da je sljedeće veliko takmičenje za koje se aktivno pripremaju Svjetsko juniorsko prvenstvo u Meksiku, koje će se održati u martu naredne godine.