{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspjeh bh. fizičara u Bukureštu

F
20.10.2014. u 11:57
41
5
Uspjeh bh. fizičara u Bukureštu
41
Od 16. do 19. oktobra održano je 4. takmičenje u fizici (Romanian Master of Physics) u Bukureštu, Rumunija.


Ovo je tradicionalno takmičenje za srednjoškolce u Evropi. Na ovom takmičenju su bile i Rusija, Kina, Srbija, saopćeno je iz Bosna sema obrazovnih institucija.

Predstavnici BiH osvojili su medalje: 1. Selver Pepić - team leader, 2. Nudžeim Selimović - team leader, 3. Senad Isaković - posmatrač.Medalje su također osvojili i: Bahrudin Trbalić (srebrna medalja) (trebalo 0,2 poena za zlato) Međunarodna srednja škola Tuzla, Naida Dedić (srebrna medalja) Gimnazija "Visoko", Nermedin Džeković (srebrna medalja) Međunarodna srednja škola Sarajevo, Haris Popovac (bronzana medalja) Međunarodna srednja škola Sarajevo i Dunja Radić (pohvala) Međunarodna srednja škola Sarajevo.

Nažalost, i ove godine su ovi mladi ljudi ostali bez podrške države ili druge institucije koje bi trebale da pomognu i da finansiraju ovakve projekte."Poslije pokušaja i obraćanja za pomoć, ostali su prepušteni sami sebi, na kraju su uspjeli pronaći sredstva i krenuti na put. Društvo fizičara BiH je učestvovalo u ovom cijelom projektu, i odabiru najboljih za ovo takmičenje", navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: