Prekinut put prema Koraju
118

Usložnjava se situacija u Čeliću: Izlila se još jedna rijeka, evakuisano nekoliko porodica

A. K.
Poplavljen put Čelić - Koraj (Foto: Klix.ba)
Poplavljen put Čelić - Koraj (Foto: Klix.ba)
Stanje na području Čelića se usložnjava, s obzirom na to da se izlila najveća rijeka koja prolazi kroz ovu općinu, odnosno Šibošnica. Za Klix.ba je potvrđeno da je evakuisano pet porodica.
Iako nešto slabijim intenzitetom, kiša i dalje pada na području Čelića gdje se situacija dodatno usložnila izlijevanjem još jedne rijeke.

Općinski načelnik Admir Hrustanović za Klix.ba je potvrdio da je došlo do izlijevanja rijeke Šibošnice u predjelu između Ratkovića i Čelića.

Hrustanović nam je kazao da su evakusane porodice iz pet kuća. Ranije tokom poslijepodneva došlo je do izlijevanja još dvije rijeke, koje su pored centra općine i okolnih naselja poplavile i 15 kuća.

Iz Javnog komunalnog preduzeća Čistoća su kazali da je u zaseoku Džihani došlo do prekida u vodosnabdijevanju stanovništva zbog pucanja cijevi usljed poplava.

"Novonastali problem će se pokušati sanirati u što kraćem vremenskom periodu", naveli su iz Čistoće.

Prema posljednjim informacijama, u svoje korito se vratila rijeka Orahovica koja je ranije izlila, a nadležni se nadaju potpunom prestanku padavina.

Osim Čelića, obilne kišne padavine stvaraju probleme i na području Koraja, a kako je potvrđeno za Klix.ba, putna komunikacija između ove dvije općine je prekinuta.