{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uslovi za novi koncept registracije vozila

F
26.3.2009. u 12:53
0
0
Uslovi za novi koncept registracije vozila
0
Uslovi za novi koncept registracije vozila
Tender za nabavku opreme i potrošnog materijala za podsistem registracije vozila, raspisan je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH te je potrebno ispoštovati sve odredbe ovog zakona koje nerijetko podrazumijevaju i eventualne proceduralne zastoje, kazali su Feni u Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), govoreći o pripremnim radnjama za početak izdavanja novih registarskih tablica u našoj zemlji.
Tender, za koji je rok za podnošenje prijava bio 16. septembar prošle godine, podijeljen je u četiri lota, a odnose se na opremu za personalizaciju registarskih tablica, zatim na nepersonalizirane registarske tablice i folije za bojenje tablica, potvrde o vlasništvu vozila i o registraciji vozila, te unutarnje i vanjske stikere. Za svaki lot je dostavljeno od dvije do pet ponuda.

Za opremu za personalizaciju registarskih tablica, potvrde o vlasništvu vozila i o registraciji vozila, te unutarnje i vanjske stikere, za koje su dostavljene tri ponude, već su odabrani ponuđači. U IDDEEA-u, međutim, do potpunog okončanja tendera nisu u mogućnosti iznositi detalje o odabranim ponuđačima.

Za lot 2 - nepersonalizirane registarske tablice i folije za bojenje tablica, uslijedio je žalbeni postupak koji je vodio Ured za razmatranje žalbi BiH. Prije mjesec dana poništena je odluka Komisije za javne nabavke IDDEEA-e za odabir najpovoljnijeg ponuđača za ovaj lot.

-Komisija je Agenciji za javne nabavke uputila zahtjev za tumačenje određenih odredbi Zakona o javnim nabavkama i pružanje savjetodavne pomoći da bi se predmetna procedura okončala u što kraćem roku. Trenutno se čeka tumačenje Agencije, kazala je glasnogovornica IDDEEA Amila Opardija.

Ona također napominje da je Pravilnikom o izmjeni i dopuni Pravilnika o registraciji vozila određeno da primjena novog koncepta registracije vozila počne kada se za to steknu tehnički i drugi uslovi.

To podrazumijeva nabavku neophodne opreme i potrošnog materijala za registraciju vozila i uvezivanje svih stanica tehničkog pregleda u FBiH i RS-u u jedinstveni sistem kao što je predviđeno novim konceptom registracije vozila.

Kako ističu u IDDEEA-i, o početku primjene bit će donesena posebna odluka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: