{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uslovi za novi koncept registracije vozila

F
26.3.2009. u 12:53
0
0
Uslovi za novi koncept registracije vozila
0
Uslovi za novi koncept registracije vozila
Tender za nabavku opreme i potrošnog materijala za podsistem registracije vozila, raspisan je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH te je potrebno ispoštovati sve odredbe ovog zakona koje nerijetko podrazumijevaju i eventualne proceduralne zastoje, kazali su Feni u Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), govoreći o pripremnim radnjama za početak izdavanja novih registarskih tablica u našoj zemlji.
Tender, za koji je rok za podnošenje prijava bio 16. septembar prošle godine, podijeljen je u četiri lota, a odnose se na opremu za personalizaciju registarskih tablica, zatim na nepersonalizirane registarske tablice i folije za bojenje tablica, potvrde o vlasništvu vozila i o registraciji vozila, te unutarnje i vanjske stikere. Za svaki lot je dostavljeno od dvije do pet ponuda.

Za opremu za personalizaciju registarskih tablica, potvrde o vlasništvu vozila i o registraciji vozila, te unutarnje i vanjske stikere, za koje su dostavljene tri ponude, već su odabrani ponuđači. U IDDEEA-u, međutim, do potpunog okončanja tendera nisu u mogućnosti iznositi detalje o odabranim ponuđačima.

Za lot 2 - nepersonalizirane registarske tablice i folije za bojenje tablica, uslijedio je žalbeni postupak koji je vodio Ured za razmatranje žalbi BiH. Prije mjesec dana poništena je odluka Komisije za javne nabavke IDDEEA-e za odabir najpovoljnijeg ponuđača za ovaj lot.

-Komisija je Agenciji za javne nabavke uputila zahtjev za tumačenje određenih odredbi Zakona o javnim nabavkama i pružanje savjetodavne pomoći da bi se predmetna procedura okončala u što kraćem roku. Trenutno se čeka tumačenje Agencije, kazala je glasnogovornica IDDEEA Amila Opardija.

Ona također napominje da je Pravilnikom o izmjeni i dopuni Pravilnika o registraciji vozila određeno da primjena novog koncepta registracije vozila počne kada se za to steknu tehnički i drugi uslovi.

To podrazumijeva nabavku neophodne opreme i potrošnog materijala za registraciju vozila i uvezivanje svih stanica tehničkog pregleda u FBiH i RS-u u jedinstveni sistem kao što je predviđeno novim konceptom registracije vozila.

Kako ističu u IDDEEA-i, o početku primjene bit će donesena posebna odluka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: