Poruke s mise
9

Uskrs u Mostaru: Vjernici slave pobjedu života i nade

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Najveći kršćanski praznik Uskrs dočekan je na isti dan i među rimokatolicima i među hercegovačkim pravoslavcima. Vjernici izražavaju radost zbog konačne pobjede sina Božjeg nad smrću i progonstvom.

Uskršnje mise služene su u brojnim crkvama i katedralama u Hercegovini, a Svetu misu u Crkvi svetog Petra i Pavla služio je fra Ivan Ševo.

"Nakon pretrpljenih muka i čudesna uskrsnuća pojavljuje se Uskrsli među svojima. Trebalo Ga je prepoznati. Pred nama je raskriljenih svetih ruku, za sviju i svakog napose", bila je jedna od poruka okupljenim vjernicima.

Uskrs dolazi nakon šest sedmica korizme, u kojoj su se vjernici pokornički pripremali za današnji blagdan.

"Ako na postavljeno pitanje odgovorimo da s grobom ne završava sve, moramo biti na čistu, tko je taj tko će nam omogućiti život kraj groba, jer naše je iskustvo da to ni najmoćniji ne mogu. Svetkovina Kristova uskrsnuća jedini je pravi odgovor na to pitanje. To je jedina zraka nade koja je iz Božje besmrtnosti prodrla u našu ljudsku smrtnost, to je jedino uže spasa koje nam je pruženo iznad provalije našega prolaznog života", jedna je poruka upućenih ljudima.