{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro u funkciji skela u Janji prema Srbiji

S
11.4.2012. u 14:34
0
0
Uskoro u funkciji skela u Janji prema Srbiji
0
Uskoro u funkciji skela u Janji prema Srbiji
Janja
Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović najavio je danas da bi skelski prelaz u Janji, koji povezuje ovu mjesnu zajednicu sa Lešnicom u Srbiji, narednih dana trebalo da bude pušten u funkciju.
Suljkanović je nakon razgovora sa načelnikom opštine Bijeljina Mićom Mićićem rekao da bi poslije današnjeg sastanka skela konačno trebalo da bude stavljena u funkciju kako bi građani bez problema mogli da prelaze u Srbiju i obrađuju svoje zemljište.

"Nakon ovog, kao i sastanka sa predstavnicima granične službe i carine očekujemo da će problem biti riješen", rekao je potpredsjednik Republike Srpske.

Suljkanović i Mićić razgovarali su o problemima povratnika u Mjesnoj zajednici Janja, gdje je zabilježen najveći broj bošnjačkih povratnika kada je riječ o opštini Bijeljina.

"Kada je riječ o infrastrukturi, Mjesna zajednica Janja sada je u mnogo boljem položaju nego prije rata. Urađeno je više od 15 kilometara puteva, problem rasvjete je riješen i to su stvari koje treba isticati", rekao je Suljkanović.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić rekao je da će u narednih desetak dana biti riješeni svi problemi u vezi sa skelskim prelazom u Janji.

Skela koja će povezivati naselja Janju u Republici Srpskoj sa Lešnicom u Srbiji kupljena je u Badovincima i već u maju bi trebalo da bude puštena u funkciju.

Zahvaljujući ovoj skeli oko 450 građana Republike Srpske lakše će moći da obrađuje svoje zemljište koje se nalazi na teritoriji Srbije, a riječ je o oko 4.500 dunuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: