Općina Centar
15

Uskoro sanacija cesta u ulicama Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Kranjčevićeva i Koševo

Klix.ba
U prostorijama Općine Centar u srijedu 5. septembra 2018. godine upriličeno je potpisivanje sporazuma o finansiranju rekonstrukcije četiri ulice u centru grada. U ime Općine Centar sporazum je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, a u ime Direkcije za puteve Kantona Sarajevo v.d. direktora Selmir Kovač.

Prema ovom dokumentu, planirana je rekonstrukcija dijelova ulica Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Kranjčevićeva i Koševo. Procijenjena vrijednost ovih radova je 620.000 KM od čega će po 185.000 KM koštati rekonstrukcija dijelova ulica Kranjčevićeva i Koševo, rekonstrukcija dijela Skenderije će koštati 145.000 KM, a Hamdije Kreševljakovića 105.000 KM.

Kako je navedeno u potpisanom dokumentu Direkcija za puteve KS će na osnovu izmjena i dopuna Programa održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnice na području Kanona Sarajevo za 2018. godinu, na koji je Vlada KS dala saglasnost, obezbijediti navedena sredstva za realizaciju ovih projekata.

Prva tranša sredstava u iznosu od 435.000 KM Direkcija ima obavezu uplatiti na račun Općine Centar u roku od sedam dana. Općina Centar se obavezuje da će njena nadležna služba provesti procedure javnih nabavki izbora najpovoljnijeg izvođača radova skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, sa kojim će zaključiti ugovor za izvođenje radova.

Nakon realizacije ovih projekata Općina Centar ima obavezu da Direkciji za puteve

KS dostavi finansijski izvještaj o utrošku sredstava i izvještaj o realizaciji projekata sa kompletnom propratnom dokumentacijom.

Općina Centar ima rok od 30 dana da pokrene poslove na realizaciji pomenutih projekata.