Uskoro rješenje problema viziranja biometrijskih pasoša

S
SRNA
2.11.2009. u 14:10
0
12
Uskoro rješenje problema viziranja biometrijskih pasoša
0
Uskoro rješenje problema viziranja biometrijskih pasoša Foto: Sarajevo-x.com
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo izrazio je očekivanje da će narednih dana biti prevaziđen problem viziranja biometrijskih pasoša BiH u nekim stranim ambasadama.
"Reagovali smo i MUP RS je nadležnim institucijama ukazao na ovaj problem i siguran sam da će narednih dana taj problem biti prevaziđen", rekao je Čađo danas novinarima u Banjalucui.

Čađo je podsjetio da je MUP RS u pripremnom periodu izdavanja novih putnih isprava BiH bio aktivni učesnik kreacije i implementacije ukupnog projekta izdavanja biometrijskih pasoša.

On je rekao da u svim situacijama u kojima je bilo teškoća oko izdavanja putnih isprava MUP RS nije uticao negativno niti usporavao taj proces.

Čađo je rekao da ovo veoma složen proces koji su neke zemlje u susjedstvu realizovale za četiri do pet godina, dok je BiH uspjela za dvije godine da postigne uspjeh iznad očekivanja.

Mediji u BiH nedavno su objavili da građani BiH koji su dobili biometrijske pasoše ne mogu da dobiju vize i putuju u zemlje Evropske unije zbog proceduralnih propusta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: