|

Uskoro rekonstrukcija željezničke dionice Sarajevo-Bradina

Uskoro rekonstrukcija željezničke dionice Sarajevo-Bradina
1
S
SRNA
15.1.2015. u 15:12
7
komentara
1

dijeljenja
Uskoro rekonstrukcija željezničke dionice Sarajevo-Bradina Foto: Arhiv
Javno poduzeće Željeznice Federacije BiH i društvo Generale Costruzioni ferroviarie iz Rima su potpisali ugovor o rekonstrukciji željezničke dionice od oko 30 kilometara Sarajevo - Bradina, čija je vrijednost veća od 25 miliona eura.
Iz Ambasade Italije u Sarajevu saopćeno je da je ovaj projekat, koji finansira EBRD, dodijeljen italijanskom preduzeću u konzorcijumu sa domaćim društvom "Hering" u proceduri javne nabavke, piše Srna.

Italijanski ambasador u BiH Ruđero Korijas smatra da je dodjeljivanje tendera za rekonstrukciju dionice željezničke pruge Sarajevo - Bradina italijanskom poduzeću GCF znak preokreta u trendu za italijanska ulaganja u BiH.

"Mnogo je još otvorenih mogućnosti u sektoru infrastruktura. Namjeravamo da nastavimo sa novim vlastima već pokrenuti posao, posebno u sektoru autoputeva. U kontaktu smo sa zainteresiranim vodećim italijanskim kompanijama iz sektora bankarstva i osiguranja kako bismo ponovno predložili sistemsku ponudu, ovaj put, narednim vlastima u BiH", istakao je Korijas.

Društvo GCF lider je u sektoru željezničke opreme, osnovano 1950. godine i danas je prisutno, sa projektima modernizacije, sanacije i izgradnje željezničkih čvorišta i novih linija velike brzine, u Italiji i u cijeloj Evropi.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...