|

Uskoro rekonstrukcija tri i po kilometra vodovodne mreže kroz Rajlovačko Polje

Uskoro rekonstrukcija tri i po kilometra vodovodne mreže kroz Rajlovačko Polje
25
Klix.ba
25.7.2017. u 16:40
4
komentara
25

dijeljenja
Uskoro rekonstrukcija tri i po kilometra vodovodne mreže kroz Rajlovačko Polje
Tri i po kilometra distributivne vodovodne mreže u Rajlovačkom Polju bit će rekonstruisano u narednom periodu.
Općina Novi Grad Sarajevo pokrenula je javnu nabavku za izbor izvođača radova na potezu od Butila preko Rajlovca do novoizgrađene pumpne stanice u Briješću.
Radi se o cjevovodu velikog profila - DN 300 milimetara, koji je u veoma lošem stanju, a koji je prema podacima KJKP Vodovod i kanalizacija jedan od lokaliteta sa najvećim gubicima vode u vodovodnom sistemu u cijelom gradu.

Riječ je o jednom od najznačajnijih infrastrukturnih projekata iz oblasti vodosnabdijevanja kojeg Općina Novi Grad realizira u saradnji sa KJKP Vodovod i kanalizacija. Cjevovod je značajan, jer pored naselja Sokolje, Briješće, Dobroševići, Rječica i Zabrđe, vodom snabdijeva i industrijsku zonu Rajlovac.

Procijenjena vrijednost radova trebala bi biti oko 1,1 milion konvertibilnih maraka.
Projekat zajednički finansiraju Općina Novi Grad Sarajevo i Ministrstvo komunalne privrede Kantona Sarajevo, dok će KJKP ViK vršiti stručno-tehnički nadzor.

Očekuje se da će nakon završetka ovog projekta doći do značajnog smanjenja gubitaka u vodovodnoj mreži, što cijeli vodovodni sistem čini stabilnijim.

U okviru istog sporazuma sa preduzećem Vodovod i kanalizacija ranije je urađena sanacija dijela sistema vodovodne mreže na Dobrinji, čime su nakon deset godina ukinute noćne redukcije u ovom velikom novogradskom naselju.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...