{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro ranjenici iz Palestine stižu u BiH

F
FENA
13.1.2009. u 17:02
0
66
Uskoro ranjenici iz Palestine stižu u BiH
0
Uskoro ranjenici iz Palestine stižu u BiH
Federalni ministar zdravstva prim. dr. Safet Omerović i ambasador Države Palestine u BiH Rostom Amir Saker Hussein sastali su se danas u Sarajevu i razgovarali o detaljima vezanim za izmještanje ranjenika iz Palestine na liječenje u Federaciju BiH.
Ministar Omerović je, izražavajući žaljenje zbog teške situacije u ratom pogođenoj Palestini, tokom sastanka ponovio ranije iskazanu spremnost da klinički centri u Sarajevu, Tuzli i Mostaru prime te, u skladu sa svojim iskustvima iz ratne medicine, adekvatno zbrinu ranjenike iz Palestine.

Razgovarajući o detaljima, ambasador Rostom je kazao da će transport ranjenika iz Palestine, shodno prioritetima, obezbijediti Država Palestina.

Ministar Omerović je izvjestio palestinskog ambasadora da su zdravstvene ustanove u FBiH u potpunosti spremne da odmah prime ranjenike iz Palestine i informirao o već poduzetim aktivnostima na prikupljanju lijekova i sanitetskog materijala koje će Crveni križ Federacije BiH lagerovati i pripremiti za daljnji transport u Palestinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: