Stiže projektor
8

Uskoro projekcije filmova u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo 6. jula ove godine načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme Audio Video Consulting d.o.o. Sarajevo Nermin Dizdarević, potpisali su Ugovor o nabavci kinoprojektora za potrebe Međunarodnog centra.

U svom obraćanju općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da će se nabavkom kino projektora upotpuniti brojni sadržaji za djecu i omladinu, naročito što je u toku i realizacija projekta "Vanškolske aktivnosti 2017" u okviru kojeg će, između ostalog, za djecu biti upriličena i radionica “Kako nastaje film“.

"Općina Novo Sarajevo je do sada uložila više od 1.000.000 KM u sanaciju i rekonstrukciju objekta Međunarodnog centra za djecu i omladinu, a ove godine saniran je i plato ispred Centra, te izgrađena rampa za osobe sa poteškoćama u razvoju, kako bi ovaj kulturni centar bio otvoren i pristupačan za sve građane Novog Sarajeva i šire", istakao je načelnik Koldžo te dodao da je u toku i završna faza radova na rekonstrukciji objekta omladinskog Centra "Boško Buha" koji je namijenjen je za djecu do 14 godina.

Vrijednost Ugovora je 54.602 KM, a podrazumijeva nabavku i instaliranje audio-vizualne i multimedijalne opreme za potrebe Centra, odnosno nabavku, montažu i instaliranje električnog motorizovanog platna, kompletnih zvučnika, softvera i ostale zvučne opreme, te projektora sa objektivom.

Direktor firme Audio Video Consulting d.o.o. Sarajevo Nermin Dizdarević istakao je da se radi o najsavremenijoj kinoopremi u BiH.