{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro počinje uređenje korita Bosne, Miljacke i Željeznice

F
FENA
1.4.2008. u 12:42
0
0
Uskoro počinje uređenje korita Bosne, Miljacke i Željeznice
0
Uskoro počinje uređenje korita Bosne, Miljacke i Željeznice
Oružane snage BiH pristupit će djelimičnom uređenju korita rijeka Bosne, Miljacke i Željeznice radi sprječavanja poplava na području općina Novi Grad i Ilidža.
Kako je saopćeno iz Općine Novi Grad Sarajevo, ovom akcijom bit će osigurana propusna moć vodotoka, a stručnim pristupom i regulacijom korita rijeka stvorit će se uvjeti za konačno rješavanje poplava ovih područja.

Koordinator te aktivnosti na uređenju vodotoka Bosne, Miljacke i Željeznice je Uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo, koja je preuzela obavezu finansiranja realizacije projekta nabavke goriva i maziva za mehanizaciju za inžinjersku jedinicu Oružanih snaga.

Agencija "Slivovi rijeke Save", Zavod za vodoprivredu i Zavod za izgradnju KS-a trebali su da pripreme elaborate, odnosno projekte konkretnog uređenja šest kritičnih tačaka na području općine Novi Grad i Ilidža.

Općina Novi Grad je osigurala certifikate o stanju deminiranosti teritorija uz obalu rijeka i osigurala uz pomoć KJKP "Rad" deponovanje otpadnog materijala i šuta na gradsku deponiju.

Realizacija uređenja kritičnih tačaka korita Miljacke, Bosne i Željeznice počet će stabilizacijom vremenskih uvjeta.

Općina Novi Grad će ukoliko bude potrebno sopstvenim sredstvima pomoći u realizaciji ovog značajnog projekta i proporcionalnom učešću drugih učesnika u rješavanju ovih problema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: