150 parking mjesta
61

Uskoro počinje gradnja dvoetažne garaže u sarajevskom naselju Dobrinja 5

Klix.ba
Foto: Općina Novi Grad
Foto: Općina Novi Grad
Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo usvojilo je Zaključak kojim se daje saglasnost za nastavak aktivnosti na zaključenju Sporazuma o zajedničkoj izgradnji dvoetažne garaže između Općine Novi Grad Sarajevo, Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i Kantonalnog stambenog fonda.

Garaža će se graditi u ulici Trg grada Prato na Dobrinji 5.

Regulacionim planom planirana je izgradnja dvoetažne garaže kružnog oblika, a vrijednost radova je blizu dva miliona KM; navodi se u saopćenju Press salužbe Općine Novi Grad.

"Obzirom da na toj lokaciji imamo prostor, kojeg je Općina ranije uredila da bi se mogao koristiti kao privremeni parking, izgradnja garaže vrlo je značajna jer će se na natkrivenom i nenatkrivenom dijelu izgraditi oko 150 parking mjesta, ali i urediti zeleni pojas, koji je sada neuređen", kažu iz Općine.

Foto: Općina Novi Grad
Foto: Općina Novi Grad

Za realizaciju navedenog projekta Općina je budžetom za 2018. godinu planirala izdvojiti 300.000 KM, dok će Ministarstvo saobraćaja KS uložiti 1,3 milion KM, a Kantonalni stambeni fond pola miliona KM.

Nakon zaključivanja sporazuma, krenut će se u proceduru odabira izvođača radova, izrade glavnog projekta i ostalih aktivnosti.