|

Uskoro novi asfalt, vodovodna i kanalizaciona mreža na Marijin-Dvoru

Uskoro novi asfalt, vodovodna i kanalizaciona mreža na Marijin-Dvoru
1
Klix.ba
14.6.2019. u 12:51
40
komentara
1

dijeljenja
Uskoro novi asfalt, vodovodna i kanalizaciona mreža na Marijin-Dvoru Foto: I.Š./Klix.ba
Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Centar osigurali su finansijska sredstva za početak realizacije značajnog projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Kranjčevićeva, Dolina i Magribija.
U tom smislu ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zaključili su sporazum o sufinansiranju prve faze realizacije ovog projekta u ulicama Dolina i Magribija.

U skladu s ovim sporazumom resorno ministarstvo će izdvojiti 573 hiljade maraka za ovu namjenu, a Općina Centar će osigurati finansijska sredstva potrebna za potpunu obnovu asfaltne podloge u ovim ulicama. Na osnovu izrađene projektne dokumentacije izgradit će se moderna vodovodna i kanalizaciona mreža uz ugradnju materijala koji zadovoljava najviše ekološke standarde.

Općina Centar će biti implementator ovog projekta, izdati građevinsku dozvolu za izvođenje radova, provesti proceduru izbora najpovoljnijeg izvođača u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, a ministarstvo i općina će imati svoje nadzorne organe, s obzirom na to da su sufinansijeri ovog projekta.

U skladu sa zaključkom Vlade Kantona Sarajevo, resorno ministarstvo će osigurati finansijska sredstva za drugu fazu rekonstrukcije separatne kanalizacione i vodovodne mreže u ulici Kranjčevićeva, a općina će osigurati sredstva za asfaltiranje.

Općina je već poduzela aktivnosti na izdavanju građevinske dozvole nakon čega će objaviti javni poziv za izbor izvođača radova.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...