{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro nastavak gradnje Južne longitudinale, još ništa od rušenja zgrade na Grbavici

1.10.2015. u 10:32
23
94
Uskoro nastavak gradnje Južne longitudinale, još ništa od rušenja zgrade na Grbavici
23
Još jedna sarajevska cesta od velike važnosti uskoro će postati gradilište, a s ciljem njenog proširenja i modernizacije.


Riječ je o nastavku izgradnje i rekonstrukcije Južne longitudinale, saobraćajnice koja se proteže dužinom grada, pravac istok-zapad, južno od rijeke Miljacke. Do sada je potpuna rekonstrukcija obavljena na dionici od Skenderije do "T" raskrsnice na Grbavici prema Vracama, uz manju rekonstrukciju dionice od Trga Austrije do Skenderije.

S obzirom na probleme vezane za spornu stambenu zgradu na spoju ulica Zvornička i Hamdije Čemerlića, modernizacija Južne longitudinale neće biti nastavljena od spomenute "T" raskrsnice, već će se preskočiti oko 300 metara ceste koja će za obnovu i proširenje sačekati neka bolja vremena.

Podsjećamo, prošle godine rušenje je najavljeno za proljeće 2015. Dio dugogodišnjeg procesa vezanog za izmještanje zgrade u ulici Grbavička od broja 62 do 68 vodi Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo i Općina Novo Sarajevo.Sljedeća faza obnove počet će od spoja ulica Zvornička i Hamdije Čemerlića prema zapadu, tj. prema spoju ulica Zvornička i Azize Šaćirbegović. Ovo je za Klix.ba potvrđeno iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.

"S obzirom na to da se proces odabira izvođača priveo kraju, početak radova možemo očekivati vrlo brzo, odmah po potpisivanju ugovora sa izvođačem radova. Rok za završetak radova je definisan u samoj tenderskoj dokumentaciji i iznosi 365 dana od dana uvođenja izvođača u posao", rečeno je iz Direkcije.

Projektantska procjena ove dionice iznosi blizu 8.000.000 eura, mada će tačan iznos planiranih sredstava biti poznat nakon odabira izvođača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: