{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro mrežni operativni centar sigurnosnih evidencija

F
6.1.2008. u 12:44
0
0
Uskoro mrežni operativni centar sigurnosnih evidencija
0
Uskoro mrežni operativni centar sigurnosnih evidencija
Sarajevo
Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine je u proteklom periodu preuzelo niz informaciono-komunikacijskih sistema i baza podataka projektovanih za potrebe policijskih agencija.
Neki od tih projekata su još u fazi implementacije. Sistemi su sada smješteni u prostorijama Direkcije CIPS-a u Sarajevu i Banjoj Luci, a administriraju ih službenici Ministarstva sigurnosti BiH, saopćeno je u nedjelju iz kabineta ministra sigurnosti BiH Tarika Sadovića.

Zbog velikog broja projekata i potrebe da se sofisticirana oprema i uređaji adekvatno smjeste Ministarstvo sigurnosti BiH odlučilo je da izgradi Mrežni operativni centar (NOC 2) za upravljanje i nadzor nad policijskim informaciono-komunikacijskim sistemima i bazama podataka u Bosni i Hercegovini.

U toku je izvođenje građevinsko-zanatskih radova vrijednih oko 500.000 KM.

Vijeće ministara BiH ustupilo je na korištenje prostor, a Ministarstvo sigurnosti BiH je putem CARDS-a dobilo značajna finansijska sredstva od Evropske komisije.

Mrežni operativni centar predstavljat će elektronsko srce svih sigurnosnih evidencija u državi.

Projekat je nesumnjivo od državnog značaja. Kada se okonča omogućit će mnogo efikasniji rad policije i drugih organa sigurnosti, te značajno unaprijediti kvalitete sistema i usluga koje Ministarstvo pruža policijskim agencijama, ističe se u saopćenju.

Centar će raditi neprekidno, 24 sata dnevno. Osigurat će detaljan uvid u korištenje kapaciteta i proaktivno djelovanje u slučajevima nepravilnosti i kvarova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: