BiH
0

Uskoro kampanja borbe protiv organiziranog kriminala

FENA
Policijske agencije u BiH uskoro će pokrenuti kampanju borbe protiv organiziranog kriminala te intenzivno raditi na informiranju građana na koji način oni mogu doprinijeti borbi protiv ovog problema.

O detaljima neophodnim za provođenje ove kampanje danas su u Banjoj Luci razgovarali članovi sekretarijata Foruma glasnogovornika svih sigurnosnih agencija u BiH, čiji je predsjedavajući Robert Cvrtak izjavio za Fenu da su se na sastanku fokusirali na sve neophodne detalje i segmente na koje treba obratiti pažnju kada je u pitanju borba protiv organiziranog krminala.

Policije će u sklopu kampanje, naglasio je Cvrtak, nastojati ostvariti i saradnju s ostalim institucijama, posebno tužilaštvom, kada je u pitanju borba protiv organiziranog kriminala.

Forum glasnogovornika sigurnosnih agencija u BiH, koji je formiran još prije tri godine, čine glasnogovornici svih policijskih agencija u našoj zemlji.

Zajednički koordiniraju sve aktivnosti kada su u pitanju i javne kampanje i istupi, a uporedno se radi na temama koje doprinose unapređenju ovog segmenta policijskog rada.