|

Uskoro izlazi knjiga o FK Velež "Rođeni za vječnost"

Uskoro izlazi knjiga o FK Velež "Rođeni za vječnost"
6
Klix.ba
15.12.2014. u 16:19
1
komentara
6

dijeljenja
U izdanju portala Tacno.net i mostarskog Centra za kritičko mišljenje izlazi knjiga "Rođeni za vječnost" koja će zasigurno obradovati sve navijače i simpatizere Veleža.
Knjiga predstavlja zbornik eseja i kratkih priča iz pera dvadeset i pet vrsnih književnika i novinara, kroz koje se fenomen Fudbalskog kluba Velež sagledava na posve originalan i nesvakidašnji način.

Pored ostalih, u knjizi će se naći tesktovi Ozrena Kebe, Dragana i Roka Markovine, Predraga Matvejevića, Ahmeda Burića, Miljenka Jergovića, Predraga Lucića, Miše Marića, Jurice Pavičića, Miroslava Momčilovića, Mile Stojića, Envera Kazaza, Sergija Šotrića, Elvedina Nezirovića, Saše Ibrulja, Drage Bojića, Senke Marić-Šarić, Keme Mahića...

Veliku podršku izdavanju knjige dala je uprava FK Velež.

"Rođeni za vječnost“ nije Veležova knjiga, nego knjiga o Veležu, mala intimna historija ovog mostarskog radničkog kluba ispričana kroz kazivanja o utakmicama, navijačima, svilenim šalovima, stadionima, BMX biciklima, veležovcima u ruskoj operi i pričama brkatih očeva o Suli Repcu. Na više od 220 stranica, uz dvadesetak ilustracija, ovo je knjiga koja jezikom književnosti objašnjava šta ustvari znači biti veliki klub.

Knjiga "Rođeni za vječnost" bit će promovisana u Mostaru početkom narednog mjeseca, nakon čega slijede javna predstavljanja ove svojevrsne Veležove čitanke u Kelnu, Sarajevu, Beogradu, Splitu, Gothenborgu i više zapadnoevropskih gradova.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...