{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro izgradnja sportske dvorane za Zubotehničku školu i Medicinski fakultet

Klix.ba
31.8.2018. u 13:45
32
92
Uskoro izgradnja sportske dvorane za Zubotehničku školu i Medicinski fakultet
32
U Sarajevu je u petak potpisan memorandum o razumijevanju i zajedničkim aktivnostima na realizaciji projekta sportske dvorane kod Srednje zubotehničke škole i Medicinskog fakulteta UNSA.
Memorandum o razumijevanju i zajedničkim aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje sportske dvorane, koju će koristiti učenici Srednje zubotehničke škole, studenti Medicinskog fakulteta i građani, potpisao je danas ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović s načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem, dekanesom ustanove Semrom Čavaljuga i direktoricom pomenute škole Elvirom Jašarbašić.

“Vlada Kantona Sarajevo u ovoj godini u saradnji s općinama završava šest sportskih dvorana, od kojih će u ovom mjesecu tri biti spremne za učenike, i to one u školama na Aneksu i Dobroševićima, te u Sedmoj osnovnoj školi na Ilidži”, istakao je ministar Kazazović.

Najavio je kako je pri kraju izgradnja dvorane u osnovnoj školi Hašim Spahić i u srednjoškolskom centru u Ilijašu, te nakon potpisivanja ovog memoranduma izgradit ćemo sportsku dvoranu koju će koristiti učenici Srednje zubotehničke škole i studenti Medicinskog fakulteta.

“Na ovaj način se suprostavljamo problemu sjedalačkog načina života i želimo omogućiti učenicima i studentima da upražnjavaju tjelesnu aktivnost kako bi unaprijedili svoje zdravlje”, poručio je ministar Kazazović.

Po riječima načelnika Ajnadžića inicijativa za izgradnju sportske dvorane krenula je od Općine Centar i građana Mjesne zajednice “Višnjik”.

“Dvorana se prostire na oko 700 kvadratnih metara i graniči sa zonom u kojoj kvadratni metar zemljišta košta od 601 do 900 KM. Imovinsko - pravne procedure i projektovanje riješit ćemo do februara kad je moguće očekivati i urbanističku dozvolu, kako bi se u ljeto započelo s izgradnjom sportske dvorane”, naveo je načelnik Ajnadžić.

Dodao je kako će u radno vrijeme ovom salom upravljati Općina, a u tom terminu koristili bi je učenici i studenti, dok bi izvan radnog vremena sala bi namijenja građanima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: