Veliki radovi u toku
104

Uskoro izgradnja nove staze na Velikom polju na Igmanu za EYOF 2019.

Piše: M. N.
Na Igmanu će uskoro početi radovi na izgradnji nove staze koja će biti korištena za potrebe EYOF-a 2019. Također, na Bjelašnici je počelo testiranje šestosjeda koji će upotpuniti turističku ponudu.

Kako nam je rekao direktor KJKP ZOI'84 Midhat Hubijar, tri šestosjeda kružit će nekoliko dana, a danas će biti formirana interna komisija koja će izaći na teren i uraditi provjere ispravnosti. Sljedeća faza je postavljanje svih šestosjeda s teretom od 470 kilograma i njihovo javno testiranje.

Podsjetimo, posjetioci će na ovoj olimpijskoj ljepotici moći uživati u vožnji četverosjedom i šestosjedom koji će ići od Babinog dola do međustanice brzinom od šest kilometara na sat, što znači da će vožnja koja je dosad trajala 13 minuta biti skraćena na 5,5 minuta.

Tu se priča o novinama na bh. ljepoticama ne zaustavlja. Uskoro će biti napravljena i nova staza na Velikom polju na Igmanu za potrebe Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019.

"U toku je izrada tehničke dokumentacije za pripremu staze. Sredstva je osigurala Vlada Kantona Sarajevo u iznosu od 350.000 KM i radovi bi trebalo da budu završeni do 31. decembra", rekao je Hubijar za Klix.ba.

U okviru EYOF-a 2019 na Bjelašnici će se odvijati takmičenja u okviru sportova snowboard i alpsko skijanje.