{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro ispunjenje strategije protiv finansiranja terorizma

S
2.9.2009. u 15:14
0
1
Uskoro ispunjenje strategije protiv finansiranja terorizma
0
Uskoro ispunjenje strategije protiv finansiranja terorizma
Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić, primio je danas u Sarajevu šefa Delegacije Evropske komisije u BiH ambasadora Dimitrisa Kourkoulasa i njegove saradnike.
U središtu ovog susreta, bila je liberalizacija viznog režima i dalje ispunjavanje obveza iz Mape puta, kako bi BiH uhvatila korak sa susjedima.

Zamjenik ministra je ovom prilikom, naveo brojne aktivnosti koje je Ministarstvo sigurnosti BiH i njegove agencije za provođenje zakona, poduzelo u cilju ispunjenja datih obveza. Ujedno je izvjestio ambasadora Kourkoulasa da će Ministarstvo sigurnosti BiH do kraja ovog mjeseca, uspjeti da ispuni strategije i akcione planove Vijeća ministara za borbu protiv organiziranog kriminala, pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, te zloporabe droga i narkotika.

Zamjenik ministra Mijo Krešić je od ambasadora Kourkoulasa zatražio dalju potporu u procesu liberalizacije viznog režima, te izgradnji kapaciteta i kredibiliteta Ministarstva sigurnosti BiH.

Ambasador Kourkoulas je sa svoje strane istakao da je od Evropske komisije dobio stroge preporuke da učini sve što je u njegovoj moći, kako bi Bosna i Hercegovina što prije ostvarila svoju evropsku perspektivu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: