Novo Sarajevo
0

Uskoro gradnja rampe i sanacija platoa ispred Međunarodnog centra za djecu i omladinu

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme IN d.o.o. Sarajevo Nedim Ćehajić, danas potpisali su Ugovor za izvođenje radova na izgradnji pristupne rampe i sanaciji platoa ispred Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Navedeni radovi podrazumijevaju izgradnju rampe koja će omogućiti pristup platou Međunarodnog centra osobama s umanjenim tjelesnim sposobnostima, kao i zamjenu popločanja cjelokupnog platoa. Vrijednost ugovora iznosi blizu 60.000 KM, a rok za izvođenje radova je 30 kalendarskih dana.

U svom obraćanju općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako su u prethodnom periodu realizirane tri faze radova na rekonstrukciji objekta Međunarodnog centra za djecu i omladinu, te da četvrta faza predstavlja vanjsko uređenje koje podrazumijeva sanaciju platoa i izgradnju pristupne rampe.

"Nakon okončanja četvrte faze radova, ove godine planirana je i realizacija pete faze radova koja podrazumijeva izgradnju parka koji obuhvata pješačke staze, amfiteatar, fontane, dječije igralište, te proširenje parkinga", istakao je načelnik Nedžad Koldžo, te dodao da je za ove namjene u budžetu Općine za 2017. godinu planirano 550.000 KM.

Općina Novo Sarajevo je do sada uložila 860.000 KM u rekonstrukciju Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, a ove godine bit će izdvojeno dodatnih 610.000 KM, čime će nakon završetka navedenih radova za rekonstrukciju i sanaciju Međunarodnog centra ukupno biti uloženo 1.470.000 KM.

Današnjem potpisivanju Ugovora prisustvovala je i Zorica Miličević, direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, zatim sekretar i predstavnici Savjeta Mjesne zajednice Grbavica II i vijećnici Općinskog vijeća.