BiH
0

Uskoro "Dani Podgorice u Sarajevu"?

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas ambasadora Crne Gore u BiH Ramiza Bašića s kojim je razgovarala o kulturnoj saradnji glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Crne Gore posebno o pripremama za manifestaciju "Dani Podgorice u Sarajevu" koja je planirana za maj, odnosno juni.

U saopćenju Gradske službe za informiranje navodi se da je ambasador Bašić istakao da je velika čast i prilika gradu Podgorici da se u prijateljskom gradu Sarajevu predstavi svojom kulturom, gastronomskom i turističkom ponudom.

Gradonačelnica Borovac istakla je da će Grad Sarajevo pružiti svu podršku Podgorici da se na najbolji način predstavi u Sarajevu jer je regionalna i međugradska saradnja "naš prioritet na putu evropskih integracija".

"Dogovoreno je da u Sarajevo uskoro dođu predstavnici Podgorice koji bi s predstavnicima Sarajeva dogovorili sve tehničke detalje programa 'Dana Podgorice u Sarajevu' i prezentirali ih bh. javnosti, a posebno crnogorskim državljanima koji žive i rade u BiH", navodi se.