BiH
0

Uskoro autobuski prevoz do Igmana, Bjelašnice i okolnih izletišta

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je pokrenulo inicijativu kod svih javnih prevoznika u Kantonu Sarajevo da se u turističkoj sezoni organizira autobuski prijevoz do okolnih izletišta ali i prema olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu, kazao je Feni ministar saobraćaja KS Jusuf Bubica.

"Evidentno je da Kanton Sarajevo svakim danom ima sve više turista koji imaju volju i namjeru da obiđu ova izletišta. Mi smo pokrenuli inicijativu i u pregovorima smo sa prevoznicima da uspostavimo stalne linije do tih destinacija", kazao je ministar Bubica.

O konačnom uspostavljanju linija javnost će biti upoznata naknadno jer još nimo dobili sve potrebne redove vožnje, i nisu se izjasnili svi potencijalni prevoznici, dodao je Bubica.

Neophodnost uspostave javnog prevoza do Bjelašnice, Bijambara i drugih sarajevskih izletišta potvrdili su ranije u izjavama za Fenu iz Turističke zajednice KS, iz Planinarskog saveza BiH, KJKP "ZOI 84".

"Strani turisti, bh građani-rekreativci, planinari, šetači rado bi u letnjim mjesecima sa vrelog asfalta potražili osvježenje na olimpijskim planinama. Problem je prevoz", kažu u Turističkoj zajednici, u ZOI 84 i Planinarskom savezu BiH.