Predstavnički dom PSBiH
0

Usklađivanje policijskih zakona

SRNA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima, kojim se ovaj zakon usklađuje sa zakonima o reformi policije usvojenim u Parlamentarnoj skupštini prošle godine.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odbrani BiH, čiji je cilj postizanje bolje operativnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH putem prenosa dijela ovlaštenja sa ministra odbrane na niži stepen u komandnom lancu.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za rad i zapošljavanje BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera.

Poslanici bi u prvom čitanju trebalo da razmatraju, između ostalog, i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odbrani BiH te Prijedlog zakona o graničnoj kontroli.

Na dnevnom redu su i Plan aktivnosti za ispunjavanje obaveza iz preporuke Evropske komisije u vezi sa Mapom puta za liberalizaciju viznog režima za građane BiH, Prijedlog revidirane strategije BiH za sprovođenje Aneksa sedam Dejtonskog sporazuma te izvještaji o radu Savjeta ministara za BiH i poslovanju RTV BiH za 2007. godinu.