{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Uskladiti kazneno zakonodavstvo s državnim zakonom o zastavi"

F
FENA
9.7.2008. u 12:40
0
1
"Uskladiti kazneno zakonodavstvo s državnim zakonom o zastavi"
0
"Uskladiti kazneno zakonodavstvo s državnim zakonom o zastavi"
Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović oglasio se danas priopćenjem za javnost u kojem poziva mjerodavna ministarstva države i entiteta da predlože zakonska rješenja kako bi se izvršilo usklađivanje kaznenog zakonodavstva s državnim Zakonom o zastavi BiH.
"Iako je člankom 6. Zakona o zastavi BiH propisano da nepoštovanje zastave BiH predstavlja kažnjivo djelo, te da će entiteti u vezi s tim usvojiti odgovarajuće propise, u bh. kazneno zakonodavstvo još uvijek nisu ugrađene mjere kojima se adekvatno štiti ugled i čast BiH", navodi se u priopćenju.

Ajanović smatra da ponašanje premijera RS-a Milorada Dodika, ali i drugih pojedinaca i institucija koji ne poštuju državna obilježja BiH ukazuje na "otpornost nacionalističkog virusa koji napada državno bh. tkivo", ali i na opasnu neusklađenost bh. zakona.

"Nažalost, BiH još nema sankcije za antibosansko djelovanje, ali, da apsurd bude veći, ima zakone na osnovi kojih redovito i obilno financira dokazano antibosanski nastrojene političke stranke i dužnosnike", upozorava Ajanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: