|

USK: Vlasnici stanica za tehničke preglede protiv izmjena

USK: Vlasnici stanica za tehničke preglede protiv izmjena
0
F
FENA
7.12.2012. u 16:59
1
komentara
0

dijeljenja
USK: Vlasnici stanica za tehničke preglede protiv izmjena
U Bihaću je danas održana hitna sjednica Sekcije stanica za tehničke preglede Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK) zbog problema s primjenom novog informatičkog programa, koji je stanice, kako je rečeno, doveo u nezavidan položaj. Zbog prelaska na novi softver proteklih dana nisu se mogli vršiti tehnički pregledi vozila, što je izazvalo ogorčenje kako kod vlasnika stanica tako i kod građana. Stoga je u četvrtak privremeno pušten u rad stari program dok ne proradi novi
Vlasnici stanica očekuju da bi se to moglo dogoditi za 15 dana, a tvrde da ima mnogo nedostataka, što ih vraća deset godina unazad. Jedna od najvećih zamjerki jest ukidanje video nadzora, što ostavlja prostor za manipulaciju, smatraju vlasnici stanica.

Kako se ova situacija može odraziti i na sigurnost u saobraćaju, sjednici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) te Ministarstva privrede Unsko-sanskog kantona (USK).

Vlasnici stanica iz USK-a, zajedno sa ostalim u Federaciji BiH, njih 161, traže od federalnog i državnog resornog ministarstva da se nastali problemi što prije riješe, a ako se to ne dogodi, najavljuju poduzimanje i odlučnijih mjera, rečeno je danas.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...