{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


USK: Imenovani vršioci dužnosti na mjesta smijenjenih SDA ministara

F
5.6.2012. u 15:31
0
4
USK: Imenovani vršioci dužnosti na mjesta smijenjenih SDA ministara
0
USK: Imenovani vršioci dužnosti na mjesta smijenjenih SDA ministara
Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) na danas održanoj sjednici u Bihaću imenovala je vršioce dužnosti za četiri ministarska resora, koja su pripadala Stranci demokratske akcije (SDA).
Podsjetimo, ova odluka uslijedila je nakon što je premijer USK-a Hamdija Lipovača u petak, smijenio SDA ministre: Emdžada Galijaševića (poljoprivreda), Hasu Hajrulahovića (privreda), Sanela Mahića (financije) i Ahmeta Egrlića (pitanja boraca i RVI-a), koji danas nisu prisustvovali sjednici Vlade.

Premijer Lipovača privremeno će obavljati poslove i ministra privrede, ministar unutarnjih poslova Šefik Smlatić vodit će i borački resor, dok su prethodno data ovlaštenja vladinim državnim službenicima Elvisu Beganoviću i Rasimi Bobić za oblast finansija i poljoprivrede.

- Bila mi je čast sarađivati s bivšim ministrima, jer je Vlada u tom sastavu radila bolje nego sve prethodne, kazao je nakon sjednice Lipovača dodajući da je situacija, nažalost, takva da se moralo ići u kadrovske promjene.

Ministri su danas, između ostalog, usvojili i odluku o pokretanju postupka izrade Prostornog plana USK-a za period od 2012. do 2013. godine, te prijedloge odluka o usvajanju utroška sredstava grantova Ministarstva obrazovanja, uključujući i onaj za pomoć studentima i đacima slabijeg imovnog stanja, te o pokretanju procedure za dodjelu stipendija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: