{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


USAID završio projekat javne rasvjete na Vilsonovom šetalištu

N
7.6.2004. u 20:09
0
0
USAID završio projekat javne rasvjete na Vilsonovom šetalištu
0
USAID završio projekat javne rasvjete na Vilsonovom šetalištu
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) završila je projekat javne rasvjete na Vilsonovom šetalištu u općini Novo Sarajevo.
Ceremonija će se održati u utorak, 8. juna u 20 sati na Vilsonovom šetalištu (u dvorani Treće gimnazije), a prisutnima će se obratiti američki veleposlanik Clifford Bond, direktor misije USAID-a Howard Sumka i načelnik Općine Novo Sarajevo Krunoslav Raspudić.

Tokom dužeg vremenskog razdoblja Vilsonovo šetalište nije imalo uličnu rasvjetu što je postalo prijetnja sigurnosti građana. Uz pomoć USAID-a, općine Novo Sarajevo i Sarajevskog kantona, rasvjeta je postavljena na obje strane šetališta tokom samo dva mjeseca. U taj projekat USAID je investirao oko 62.000 dolara.

Ova aktivnost je dio USAID-ova projekta "Nova praksa" koji promovira sudjelovanje građana u procesu politike i donošenja socijalnih odluka, što doprinosi da lokalna vlada bude pristupačnija, transparentnija i odgovornija prema građanima.

U tu svrhu USAID je osigurao grantove u iznosu od 5.000 do 80.000 dolara za odobrene organizacije građevinskog društva i općinske vlasti s ciljem implementacije zajedničkih projekata. Preko grantova "Nove prakse" implementirano je 27 projekta širom BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da imate šansu biste li se iselili iz BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: