{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


USAID organizira seminar o reviziji u javnom sektoru

F
27.10.2008. u 16:32
0
0
USAID organizira seminar o reviziji u javnom sektoru
0
USAID organizira seminar o reviziji u javnom sektoru
Gregg Wiitala, direktor USAID-ovog Odjela za ekonomsko restrukturiranje, održat će uvodni govor na radnom seminaru o procedurama parlamentarnih odbora/komisija za razmatranje revizorskih izvještaja, saopćeno je danas iz USAID-a.
Radni seminar, koji je podržao USAID, počet će sutra u Sarajevu.

Među učesnicima će biti predsjedavajući parlamentarnih komisija za reviziju državnog i entitetskih parlamenata te glavni revizori ureda za reviziju na entitetskom i državnom nivou. Seminar će biti prilika za učesnike da upoznaju mogućnosti unapređenja procedura analize i praćenja realizacije preporuka datih u revizorskim izvještajima radi jačanja finansijskog upravljanja javnim sredstvima u BiH.

Ovaj seminar predstavlja prvu fazu pomoći parlamentarnim odborima/komisijama za reviziju u BiH.

Organizator seminara je USAID-ov projekt Partnerstvo za unapređenje ekonomskih reformi (PARE).

PARE uključuje aktivno partnerstvo s predstavnicima javnog i privatnog sektora na državnom i entitetskim nivoima da bi se ojačali regulatorni sistemi u sektoru finansijskih usluga, unaprijedila finansijska administracija javnih resursa i stvorilo okruženje za investiranje privatnog sektora.

Do danas, vlada SAD-a, putem USAID-a, osigurala je više od milijardu dolara za podršku ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: