|

Usaglašeni sporazumi o graničnim prelazima

Usaglašeni sporazumi o graničnim prelazima
0
S
SRNA
25.11.2009. u 14:20
0
komentara
0

dijeljenja
Usaglašeni sporazumi o graničnim prelazima GP Izačić
Delegacije BiH i Crne Gore usaglasile su danas u Sarajevu tekstove sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore o graničnim prelazima za međunarodni saobraćaj, te o pograničnom saobraćaju.
Sporazume su usaglasile delegacije Državne komisije za integrisano upravljanje granicom BiH i Komisije za određivanje graničnih prelaza i utvrđivanje režima pograničnog saobraćaja Crne Gore, predvođene predsjednicima Mijom Krešićem i Milanom Paunovićem.

"U skladu s tim, Komisije se obavezuju da u skladu sa nacionalnim zakonodavstvima, provedu proceduru potpisivanja, zaključivanja i potvrđivanja sporazuma", izjavila je Srni portparol Ministarstva bezbjednosti BiH Milada Dreca.

Prema njenim riječima, članovi državnih komisija, razmatrali su i prihvatili elaborat o zaprečavanju puteva pogodnih za ilegalni prelazak državne granice između BiH i Crne Gore.

Takođe su zadužili zajedničku radnu grupu da najkasnije do 15. decembra sačini prijedlog lokacija koje će blokirati nadležni organi BiH i Crne Gore.

Državna komisija za integrisano upravljanje granicom BiH će istovremeno, zadužiti Upravu za indirektno oporezivanje i Graničnu policiju BiH da do 15. decembra, dostave prijedlog o modalitetima korištenja novoizgrađenih graničnih prelaza Zupci - Sitnica i Klobuk - Ilino Brdo, kao zajedničkih lokacija za zajedničko vršenje kontrole.

Uz to, članovi državnih komisija su dogovorili da prilikom otvaranja novih graničnih prelaza, posebno u graničnom saobraćaju, sagledaju mogućnost određivanja zajedničkih lokacija za ove prelaze.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.