|

Usaglašena moguća integracija PDP-a i Srpske radikalne stranke

Usaglašena moguća integracija PDP-a i Srpske radikalne stranke
10
S
SRNA
19.4.2019. u 16:23
11
komentara
10

dijeljenja
Usaglašena moguća integracija PDP-a i Srpske radikalne stranke Foto: M.D./Klix.ba
Delegacije PDP-a i Srpske radikalne stranke Republike Srpske saglasile su se danas o mogućoj integraciji ove dvije partije u jednu - PDP, rekao je lider PDP-a Branislav Borenović.
"Očekujemo da saglasnost za ovu integraciju daju članovi centralnih organa stranaka, glavni odbori PDP-a i Srpske radikalne stranke", dodao je Borenović.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka delegacija PDP-a i Srpske radikalne stranke Republike Srpske naveo da su razgovarali o političkom integrisanju, ukrupnjavanju političke scene, jer smatraju da je to važno za Republiku Srpsku i BiH.

"Usitnjena politička scena ne može donijeti kvalitetna rješenja za razvoj društva, te je važno da političke stranke sa sličnim programima, orijentacije i gledišta na budućnost, kreiraju potencijalne integracione procese", smatra Borenović.

On je naveo da je sa delegacijom Srpske radikalne stranke Republike Srpske razgovarano o ključnim principima na kojima bi vezali zajedničku saradnju, o vladavini prava, ravnopravnosti građana, jačanju ekonomije Republike Srpske i borbi protiv korupcije i kriminala, te demografskoj obnovi.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milenko Mihajilica rekao je da je ova stranka zagovornik ukrupnjavanja političke scene u Republici Srpskoj, političkih stranaka sličnih orijentacija, te da su o tome razgovarali i sa SDS-om.

"Smatramo da zajedno možemo uraditi više", zaključio je Mihajilica i dodao da je Izvršni odbor Srpske radikalne stranke Republike Srpske prihvatio prijedlog PDP-a da zajedno djeluju u budućnosti, a da će Glavni odbor stranke narednih dana donijeti konačnu odluku.

On je pozvao i druge stranke koje su nezadovoljne stanjem u društvu da se okupe oko politika i ideja.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...