RS
0

Uručeno ordenje Radmanoviću i Dodiku

FENA
Predsjednik RS-a Rajko Kuzmanović danas je uručio ordenje predsjedavajućem Predsjedništva BiH Nebojši Radmanoviću i premijeru RS-a Miloradu Dodiku, koje je, kao i još 17 pojedinaca i kolektiva, odlikovao povodom Dana RS-a, 9. januara.

Radmanović i Dodik odlikovani su Ordenom RS-a na lenti za, kako je obrazloženo, izuzetan doprinos u poslijeratnom razvoju RS-u, učvršćenje mira, rezultata i dostignuća od šireg značaja u afirmaciji Srpske.

Kuzmanovićevim ukazom odlikovan je i generalni direktor "Zarubežnjefta" Nikolaj Brunič, predsjednik državne korporacije "Vnješekonombank" iz Moskve Vladimir Dmitrijev i direktor predstavništva ACC internacional Moskva Duško Perović, svi Ordenom zastave RS-a sa zlatnim vijencem za „poseban doprinos u razvoju privrednih odnosa između Ruske Federacije i RS-a i za rezultate i za dostignuća od šireg značaja i razmjera u afirmaciji RS-a“.

Ordenom zastave RS-a sa srebrnim vijencem odlikovani su zamjenik generalnog direktora "Zarubežnjeft" AD Jurij Smirnov i zamjenik generalnog direktora "Zarubežnjeft" AD Artjom Garibjan, a za doprinos u razvoju privrednih odnosa između Ruske Federacije i RS-a i za rezultate od šireg značaja i razmjera u afirmaciji RS-a.

Predsjednik Boračke organizacije RS-a Pantelija Ćurguz primio je Orden Nemanjića za, obrazloženo je, rad i vanredne zasluge „u razvijanju svijesti srpskog naroda u borbi za slobodu i nezavisnost“, kao i doprinos u poslijeratnom razvoju RS-a.

Inspektor MUP-a RS Zoran Ćetković odlikovan je ordenom Miloša Obilića kao znak zahvalnosti i priznanja za iskazani visok stepen profesionalizma i odgovornosti u izvršenju zadataka kao pripadnika mirovnih snaga UN-a, izlažući život neposrednoj opasnosti.

Ordenom Njegoša prvog reda odlikovani su preduzeće za proizvodnju rude boksit "Boksit" AD Milići, Srpsko pjevačko društvo "Sloga" Sarajevo i rukometaš i sportski radnik RK "Borac" Banjaluka Petar Perović.

Fudbalski klub "Slavija" Istočno Sarajevo, dirigent SPD "Jedinstvo" Banja Luka Nemanja Savić i predsjednik Saveza slijepih RS-a Branko Suzić odlikovani su Ordenom Njegoša drugog reda.

Ordenom Njegoša trećeg reda odlikovan je sportski padobranac i nastavnik u Padobranskom školskom centru Banja Luka Nemanja Goronja, a dobrovoljni davalac krvi Ratko Šantić, koji je krv dao 244 puta, odlikovan je Ordenom Krst milosrđa za posebne zasluge i isticanje u ispoljavanju humanosti kao i znak zahvalnosti i priznanja za darovanu krv i iskazanu nesebičnost i plemenitost.

Roditelji desetoro djece Marijana i Zlatko Ratković odlikovani su medaljama zasluga za narod kao znak zahvalnosti i priznanja za iskazano požrtvovanje u odgoju višečlane porodice kao osnovne ćelije društva.