{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uručeno ordenje Radmanoviću i Dodiku

F
9.1.2009. u 13:13
0
0
Uručeno ordenje Radmanoviću i Dodiku
0
Uručeno ordenje Radmanoviću i Dodiku
Predsjednik RS-a Rajko Kuzmanović danas je uručio ordenje predsjedavajućem Predsjedništva BiH Nebojši Radmanoviću i premijeru RS-a Miloradu Dodiku, koje je, kao i još 17 pojedinaca i kolektiva, odlikovao povodom Dana RS-a, 9. januara.
Radmanović i Dodik odlikovani su Ordenom RS-a na lenti za, kako je obrazloženo, izuzetan doprinos u poslijeratnom razvoju RS-u, učvršćenje mira, rezultata i dostignuća od šireg značaja u afirmaciji Srpske.

Kuzmanovićevim ukazom odlikovan je i generalni direktor "Zarubežnjefta" Nikolaj Brunič, predsjednik državne korporacije "Vnješekonombank" iz Moskve Vladimir Dmitrijev i direktor predstavništva ACC internacional Moskva Duško Perović, svi Ordenom zastave RS-a sa zlatnim vijencem za „poseban doprinos u razvoju privrednih odnosa između Ruske Federacije i RS-a i za rezultate i za dostignuća od šireg značaja i razmjera u afirmaciji RS-a“.

Ordenom zastave RS-a sa srebrnim vijencem odlikovani su zamjenik generalnog direktora "Zarubežnjeft" AD Jurij Smirnov i zamjenik generalnog direktora "Zarubežnjeft" AD Artjom Garibjan, a za doprinos u razvoju privrednih odnosa između Ruske Federacije i RS-a i za rezultate od šireg značaja i razmjera u afirmaciji RS-a.

Predsjednik Boračke organizacije RS-a Pantelija Ćurguz primio je Orden Nemanjića za, obrazloženo je, rad i vanredne zasluge „u razvijanju svijesti srpskog naroda u borbi za slobodu i nezavisnost“, kao i doprinos u poslijeratnom razvoju RS-a.

Inspektor MUP-a RS Zoran Ćetković odlikovan je ordenom Miloša Obilića kao znak zahvalnosti i priznanja za iskazani visok stepen profesionalizma i odgovornosti u izvršenju zadataka kao pripadnika mirovnih snaga UN-a, izlažući život neposrednoj opasnosti.

Ordenom Njegoša prvog reda odlikovani su preduzeće za proizvodnju rude boksit "Boksit" AD Milići, Srpsko pjevačko društvo "Sloga" Sarajevo i rukometaš i sportski radnik RK "Borac" Banjaluka Petar Perović.

Fudbalski klub "Slavija" Istočno Sarajevo, dirigent SPD "Jedinstvo" Banja Luka Nemanja Savić i predsjednik Saveza slijepih RS-a Branko Suzić odlikovani su Ordenom Njegoša drugog reda.

Ordenom Njegoša trećeg reda odlikovan je sportski padobranac i nastavnik u Padobranskom školskom centru Banja Luka Nemanja Goronja, a dobrovoljni davalac krvi Ratko Šantić, koji je krv dao 244 puta, odlikovan je Ordenom Krst milosrđa za posebne zasluge i isticanje u ispoljavanju humanosti kao i znak zahvalnosti i priznanja za darovanu krv i iskazanu nesebičnost i plemenitost.

Roditelji desetoro djece Marijana i Zlatko Ratković odlikovani su medaljama zasluga za narod kao znak zahvalnosti i priznanja za iskazano požrtvovanje u odgoju višečlane porodice kao osnovne ćelije društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: