{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uručeni ključevi stanova roditeljima šehida i poginulih boraca

F
23.1.2009. u 15:59
0
4
Uručeni ključevi stanova roditeljima šehida i poginulih boraca
0
Uručeni ključevi stanova roditeljima šehida i poginulih boraca
Premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić i ministar za boračka pitanja Kantona Hajrudin Ibrahimović uručili su danas ključeve korisnicima novoizgrađenih stanova u Lameli - A, naselje Buća Potok.
Korisnici navedenih stanova od danas su roditelji šehida i poginulih boraca: Fatima Andelija, Ahmed i Kada Aruković, Begza Berkovac, Alija Brković, Vasvija i Ragib Čakar, Abida Čankušić, Sulejmana Ćatić, Zlatija i Džafer Čoko, Ata Ćutahija, Muniba Delić, Đulka i Ahmet Halimić, Azira Jelačić, Sejdefa i Fuad Kapo, Ramiza Mujić, Hasija i Aziz Omanović, Mejrema Ramić, Sedika i Muhamed Salihić, Hanija Šito, Đemila Smajić, Hajra Sokolić, Hadžira i Šahin Sućeska, Rifija Suljić, Ferida Trubljanin, Halida Zolj, te RVI Almir Vatrić.

- Za Vas više nema rahatluka, jer je on nestao onog trenutka kada ste ostali bez vaše djece. Naša je dužnost i obaveza bila da učinimo jedino što nam je preostalo, a to je da vam osiguramo krov nad glavom i na taj način bar malo olakšamo vaš život nakon pogibije vaših najmilijih, istakao je premijer Kantona Besim Mehmedić.

Projekat kupovine i dodjele stanova Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo započelo je 2000. godine.

Od tada do danas krov nad glavom kupljen sredstvima resornog Ministarstva osiguran je za 576 korisnika, koji pripadaju kategorijama djece bez oba roditelja, 100% ratnim vojnim invalidima - paraplegičarima, roditeljima i suprugama šehida i poginulih boraca.

- Svoje pravo po Zakonu o dopunskim pravima boraca mogu ostvariti još 354 osobe, koja pripadaju nekoj o prethodno navedenih kategorija. U narednim godinama nastojat ćemo osigurati sredstva i njima kupiti stambene jedinice, istakao je ministar Ibrahimović, saopćio je Press KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: