{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uručeni ključevi povratnicima u istočnu Bosnu

F
3.11.2008. u 14:47
0
0
Uručeni ključevi povratnicima u istočnu Bosnu
0
Uručeni ključevi povratnicima u istočnu Bosnu
Realizacijom Projekta "Povratak u istočnu Bosnu, opštine Foča, Kalinovik i Trnovo/RS-2008.godina" 17 povratničkih porodica, koje su u Kantonu Sarajevo sa statusom raseljenih lica boravile u kolektivnom smještaju, u četvrtak i petak 30. i 31. oktobra, nakon izvršenog tehničkog prijema, preuzelo je ključeve obnovljenih stambenih jedinica.
U okviru ovog projekta izgrađena je ambulanta porodične medicine u Kozijoj Luci, Opština Foča, koja je takođe povratnicima predata na korištenje.

Projekat je finansiran sredstvima Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS-a od 1.000.000 KM, federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica s 500.000 KM, te Ministarstva stambene politike KS koje je izdvojilo 250.000 KM. Implementator, ali i finansijer projekta je i njemačka nevladina organizacija ASB koja je osigurala 434.878,80 KM.

Primopredaje saniranih stambenih jedinica na korištenje povratnicima prisustvovali su i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Emina Dubravić, ministar stambene politike KS-a Čedomir Lukić, predstavnici Ministarstva zdravstva, humanitarne organizacije ASB i izvođača radova "Inter-ext" iz Banovića.

Šabanu Jašareviću i Krstinji Veljoviću iz Opštine Trnovo, Ahmetu Džebi, Ibri Keriću, Hamdi Čusti i Muniri Čusto iz Opštine Kalinovik, te Hamdiji Komar, Šućri Riniću, Feridu Andeliji, Fehimu Andeliji, Kasimu Muslimu, Jusufu Beganoviću, Selimu Muslimu, Rasemi Muslim, Ešrefu Hadžimešiću, Mevli Čelik i Azemu Klincu iz Opštine Foča uz ključeve obnovljenih kuća uručeni su i paketi pomoći s hranom i higijenskim potrebštinama, saopćeno je danas iz Pres služba KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: