Mostar
0

Uručeni certifikati timovima porodične medicine

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Dekanica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić dodijelila je danas na tom fakultetu u Mostaru timovima porodične medicine certifikata o završenom kursu iz zdravstvenog menadžmenta u sklopu projekta jačanja zdravstvenog sektora.

Po njezinim riječima, certifikate je dobilo 60 polaznika liječnika i medicinskih sestara koji čine timove obiteljske medicine, a koji dolaze iz Unsko-sanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

Oni su prošli petodnevnu obuku koja se realizira u sklopu II. komponente Projekta jačanja zdravstvenog sektora (HSEP), a odnosi se na jačanje upravljačkih vještina u zdravstvu.

"Ovo što danas naši polaznici završavaju samo je jedna komponenta koja se zove Unapređenje upravljačkih kapaciteta u zdravstvenom sektoru", kazala je Ostojićeva te dodala: "Ovo je sve na neki način decentralizacija obrazovanja, odnosno edukacija ljudi koji potpomažu procese reforme u zdravstvu, kroz doktore studije, različite specijalizacije i kratke kurseve iz tog domena".

Projekt jačanja zdravstvenog sektora (HSEP) provodi Federalno ministarstvo zdravstva, u suradnji sa kantonalnim ministarstvima zdravstva i zdravstvenim djelatnicima, a projekt je financiran od strane Svjetske banke.