{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uručeni certifikati timovima porodične medicine

F
27.6.2009. u 15:36
0
0
Uručeni certifikati timovima porodične medicine
0
Uručeni certifikati timovima porodične medicine
Foto: Sarajevo-x.com
Dekanica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić dodijelila je danas na tom fakultetu u Mostaru timovima porodične medicine certifikata o završenom kursu iz zdravstvenog menadžmenta u sklopu projekta jačanja zdravstvenog sektora.
Po njezinim riječima, certifikate je dobilo 60 polaznika liječnika i medicinskih sestara koji čine timove obiteljske medicine, a koji dolaze iz Unsko-sanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

Oni su prošli petodnevnu obuku koja se realizira u sklopu II. komponente Projekta jačanja zdravstvenog sektora (HSEP), a odnosi se na jačanje upravljačkih vještina u zdravstvu.

"Ovo što danas naši polaznici završavaju samo je jedna komponenta koja se zove Unapređenje upravljačkih kapaciteta u zdravstvenom sektoru", kazala je Ostojićeva te dodala: "Ovo je sve na neki način decentralizacija obrazovanja, odnosno edukacija ljudi koji potpomažu procese reforme u zdravstvu, kroz doktore studije, različite specijalizacije i kratke kurseve iz tog domena".

Projekt jačanja zdravstvenog sektora (HSEP) provodi Federalno ministarstvo zdravstva, u suradnji sa kantonalnim ministarstvima zdravstva i zdravstvenim djelatnicima, a projekt je financiran od strane Svjetske banke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: