{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Uručene stipendije djeci poginulog policajca Ljubuškića

F
FENA
23.3.2012. u 17:03
0
0
Uručene stipendije djeci poginulog policajca Ljubuškića
0
Uručene stipendije djeci poginulog policajca Ljubuškića
Policijska uprava Bugojno
Federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš danas je Mersihi Ljubuškić, supruzi Tarika Ljubuškića, policajca koji je ubijen u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Bugojno, uručio odluku kojom Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, preuzima obavezu stipendiranja njihove djece.
Odlukom se za potrebe školovanja djece Amne i Anesa, dodjeljuje novčana pomoć od 5.000 KM, što uključuje deset mjesečnih stipendija u pojedinačnom iznosu od 400 KM tokom školske 2011./2012.

Također, početkom školske 2012./2013. djeci rahmetli Tarika Ljubuškića bit će isplaćen iznos od 1.000 KM, za potrebe nabavke školskih knjiga i pribora.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Federacije BiH ima obavezu da pomogne djeci Tarika Ljubuškića, a današnji čin je dokaz da u tome namjeravamo istrajati, naglasio je Kurteš.

Shodno odluci istog ministarstva od 1. jula 2011. policajcu Tariku Ljubuškiću, koji je izgubio život u terorističkom napadu na PS Bugojno 27. juna 2010. posthumno je dodijeljena Medalja za hrabrost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: