{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uručena priznanja internacionalne Lige humanista

F
14.12.2009. u 13:33
0
0
Uručena priznanja internacionalne Lige humanista
0
Uručena priznanja internacionalne Lige humanista
Huseinu Hujiću, idejnom tvorcu i osnivaču Asocijacije inovatora BiH, i Hajrudinu Šumanu, predsjedniku Asocijacije, danas su u Sarajevu, na svečanoj promociji, uručena zlatna plaketa i značka Internacionalne lige humanista, dok je Ćetku Kaporu uručeno posebno priznanje Philip Noel Becker.
Zdravko Šurlan, generalni sekretar Internacionalne lige humanista, izrazio je zadovoljstvo povodom uručenja priznanja Philip Noel Becker (dobitnik Nobelove nagrade za mir), koji je jedan od osnivača Internacionalne lige humanista.

Naglasio je da je Asocijacija inovatora BiH veoma ponosna na inovatore, ali je istovremeno razočarana odnosom društva prema njima, jer su oni najbolji promotori BiH i istine o njoj, a prisiljeni su da svoje mjesto traže negdje izvan granica BiH.

Priznanja je uručio generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rašidbegović i naglasio da je društvena odgovornost ove kompanije potvđena upravo ovakvim i sličnim projektima.

Internacionalna liga humanista jedinstvena je organizacija u svijetu čiji su osnivači dobitnici Nobelove nagrade, a djeluje na principima jednakosti i mira. Ova organizacija neovisna je i neutralana od vlasti, politike i religije.

Osnovana je 1974. godine, a 1994. osnovana je Asocijacija inovatora BiH.

U više od 160 zemalja svijeta Internacionalna liga humanista ima svoje članove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: