BiH
0

Uručena nova oprema Gorskoj službi spašavanja Sarajevo

FENA
Civilna zaštita Kantona Sarajevo je na Bjelašnici uručila materijalno-tehnička sredstva koja su nabavljena za potrebe Gorske službe spašavanja (GSS) stanica Sarajevo. Radi se o terenskom vozilu, troje motornih sanki i tri transportna korita za unesrećene "aki čamac".

Ova sredstva će umnogome olakšati rad Gorskoj službi spašavanja stanica Sarajevo, povećati kvalitetu pruženih usluga i smanjiti vrijeme dolaska do unesrećenih na bh. planinama i izletištima, rečeno je saopćenju GSS Stanica Sarajevo.

U okviru GSS-a stanica Sarajevo oformljeno je odjeljenje koje će djelovati na području ski centra Bjelašnica-Igman i koje će biti na usluzi na ski stazama i žičarama, a odjeljenje čine uposlenici ZOI 84.

Pet članova stanice Sarajevo čine prve snage na skijalištu, te su na taj način uz ostale spasioce GSS stanica Sarajevo garancija za brzo i efikasno djelovanje pri svim situacijama koje se pred njih postave.

Dio sredstava od Civilne zaštite Kantona Sarajevo, koja su predata GSS-u stanica Sarajevo, će biti preraspodjeljena na Bjelašnici i Igmanu, a bit će na raspolaganju petočlanoj ekipi unutar ZOI-a 84.