{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uručen ugovor o donaciji 45.000 eura za Vijećnicu

F
23.2.2009. u 16:08
0
6
Uručen ugovor o donaciji 45.000 eura za Vijećnicu
0
Uručen ugovor o donaciji 45.000 eura za Vijećnicu
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Slobodanom Neškovićem primio je danas ambasadora Republike Mađarske u BiH Imre Vargu koji mu je uručio Ugovor o donaciji Grada Budimpešte vrijedan 45.000 eura za obnovu sarajevske Vijećnice, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.
- Ovaj ugovor zajedno sa Sporazumom o dodjeli granta Vlade Mađarske u iznosu od 100.000 eura za postavljanje sigurnosne fasadne skele na ovom kulturno-historijskom spomeniku rezultat je izuzetne saradnje na kulturnom planu, istakao je ambasador Varga, te izrazio uvjerenje da će se saradnja između gradova Budimpešte i Pečuja i bh. prijestonice uspješno nastaviti.

Ambasador je podsjetio i na spremnost Grada Budimpešte da pruži stručnu pomoć Gradu Sarajevu u korištenju pretpristupnih fondova Evropske unije, kao i u oblasti komunalne infrastrukture.

Posebno su, dodao je ambasador Varga, reciklaža otpada i organizacija gradskog prijevoza oblasti u kojima gradske administracije Budimpešte i Sarajeva mogu uspostaviti konkretnu saradnju.

Ambasador Varga je najavio i posjetu delegacije Pečuja na zatvaranje "Sarajevske zime", te dodao da je to prilika da se nastave razgovori započeti prošle godine kada je dogovoreno da se Sarajevo uključi u projekat "Pečuj - evropski glavni grad kulture 2010. godine".

Gradonačelnik Behmen se u ime Grada i građana Sarajeva zahvalio ambasadoru Vargi na njegovom izuzetnom angažmanu u animiranju Vlade Mađarske i Grada Budimpešte da podrže projekat obnove sarajevske Vijećnice, te izrazio spremnost za intenziviranje daljnje saradnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: