Vodovod i kanalizacija
0

Uredno snabdijevanje Sarajeva vodom

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vodosnabdijevanje grada Sarajeva u dnevnim satima je uredno, potvrđeno je Feni u Kantonalnom javno komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas će od 9 do 16 sati doći do poremećaja u vodosnabdijevanju u ulicama Breka gornja, Breka, Safvet-bega Bašagića, Posavska, Bostarići, Garaplina, Armaganuša, Grdonj, Barica, Saraj Polje, Dobrinja V, Tvornička, Kemalbegova i Zaima Šarca.

Od 9 do 16 sati dolazi do poremećaja u vodosnabdijevanju samo u ulicama u kojima se vrši popravka kvarova na vodovodnoj mreži, o čemu Vodovod građane obavještava putem internetske stranice, kazala je Feni Fatima Memagić iz Službe informiranja KJKP VIK.

U noćnim satima, 24 do 5 sati vrši se smanjenje pritiska, i to u dijelovima grada od Dolac Malte do Baščaršije, zatim na Dobrinji, Saraj polju, Alipašinom polju, Breki, Velešićima, Pofalićima, Vogošći, Sedreniku, Grdonju, Brusuljama, Soukbunaru i Kovačićima.

Redukcije odnosno smanjenje pritiska u noćnim satima je konstantna mjera koju Vodovod primjenjuje radi obezbjeđenja punjenja rezervoara kako bi građani KS imali uredno vodosnadbijevanje tokom dana, kazala je Memagić.

Iz "Vodovoda i kanalizacije" apeluju na građane da koriste vodu racionalno.