Izbori u Hrvatskoj
25

Urednik BHT-a Tvrtko Milović na listi Mosta za Hrvatski sabor

R. D.
Most nezavisnih lista predstavio je danas listu za 11. izbornu jedinicu, koju čine hrvatski državljani s prebivalištem izvan Republike Hrvatske. Lista je sačinjena u saradnji s Hrvatskom republikanskom strankom (HRS) BiH, a na njoj se nalazi i Tvrtko Milović urednik na BHT-u.

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž biti će nositelj liste na kojoj se još nalaze Tvrtko Milović, trenutni urednik dokumentarnog programa na BHT i Ivana Ćubela, nekadašnje zaštitno lice Naše TV.

Također, na istoj listi bi se mogao naći i Ivica Brešić iz Livna, koji je aktualni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi HBŽ-a.


"Možemo reći da će ovim savezom hrvatski narod u BiH i dijaspori konačno imati autentične, karakterne, suvisle predstavnike koji će u Hrvatskom saboru zastupati interese hrvatskog naroda u BiH i dijaspori", naveo je politički sekretar Mosta Nikola Grmoja.

Medijima su se Nino Raspudić, čija je kandidatura od ranije poznata, te Slaven Raguž. Rasupdić je rekao kako je Hrvatska dužna miješati se u unutarašnja pitanja onda kad su dejtonska načela narušena.

"Ako nije bila grobar kad su u pitanju politička prava Hrvata u BiH, grobaru je dodavala lopatu", rekao je Raspudić.

Raguž je rekao kako žele stvoriti temelje za budući suradnju.

"Po prvi put će netko artikulirati autentičnu politiku Hrvata u BiH te jasno predstaviti koliko je hrvatski narod u BiH obespravljen, ne samo od međunarodne zajednice, Sarajeva i Banja Luke nego i djelovanjem aktualnog političkog vodstva Hrvata u BiH koji na jednak način snose odgovornost zašto Hrvati postaju nacionalna manjina u svojoj domovini", rekao je Raguž.