{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uređivački kolegij BHT-a zabrinut zbog učestalih ostavki

S
18.6.2009. u 18:08
0
3
Uređivački kolegij BHT-a zabrinut zbog učestalih ostavki
0
Uređivački kolegij BHT-a zabrinut zbog učestalih ostavki
Foto: Sarajevo-x.com
Uređivački kolegij BHT-a, nakon definitivne odluke direktora BHT-a Milenka Vočkića, izražava zabrinutost učestalim ostavkama i odlaskom rukovodnih i drugih kadrova BHRT-a. Takvo stanje rezultat je nepostojanja osnovnih uvjeta za rad ove medijske kuće, ističu oni.
Ostavka direktora BHT-a predstavlja logičan slijed kontinuiranih i dugogodišnjih političkih pritisaka na ovu kuću, unutarnje destabilizacije kroz odluke i djelovanje Upravnog odbora BHRT-a, te ukupno kašnjenje u uspostavljanju sistema javnog emitiranja u BiH.

Uređivački kolegij BHT-a zahtijeva od visokog predstavnika da iskoristi ovlasti u procesu ustrojavanja javnog sistema emitovanja, kao jednog od 16 uslova postavljenih pred BiH u procesu evropskih integracija.

Kolegij ocjenjuje da je ostavka direktora Vočkića potvrda indolentnog ponašanja svih visokih predstavnika koji su boravili u BiH nakon gospodina Wolfganga Petritscha, iako je njihova obaveza da prate i koordiniraju reformu javnog RTV sistema.

Zbog svega, navodi se u saopćenju Kolegija BHT-a, apeliramo na menadžment i UO BHRT-a da ozbiljno pristupe odabiru novog direktora BHT1. Novim kadrovskim rješenjem ne smije se narušiti postignuti programski dignitet i uređivačka politika BHT1.

Od institucija u ovoj zemlji Kolegij BHT-a očekuje da stvori usvjete da Javni RTV servis kao dio Javnog RTV sistema, konačno postane evropski javni servis svih građana ove zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: