{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uređeno igralište "Ciciban" u ulici Patriotske lige u Sarajevu

8.8.2017. u 12:54
20
37
Uređeno igralište "Ciciban" u ulici Patriotske lige u Sarajevu
20
Uređeno igralište "Ciciban" u ulici Patriotske lige u Sarajevu
U nastojanjima da najmlađim sugrađanima osigura odgovarajući, pristupačan, ali i siguran prostor za igru i zabavu, na inicijativu načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića u proteklom periodu radnici komunalnog preduzeća Park okončali su radove na uređenju dječjeg igrališta "Ciciban" u Ulici Patriotske lige 40.
Naime, riječ je o izgradnji novog modela igrališta koji podrazumijeva, prije svega, ograđivanje s ciljem sprečavanja uništavanja dječijih igrališta, podizanja stepena sigurnosti djece, ali i sprečavanja ulaska pasa lutalica na prostore za igru.

Na veliku radost mališana, u okviru uređenja igrališta, radnici su postavili gumene podloge za sigurnu igru djece, klackalice, ljuljačke, penjalice, njihalice i ostali dječiji mobilijar koji posjeduje certifikat o ispunjavanju uslova sigurnosti najmlađih. Osim navedenog, postavljene su parkovske klupe, korpe za otpatke, a izvršeno je i hortikulturno uređenje prostora oko igrališta, te postavljanje zaštitne ograde.

Osim na navedenoj lokaciji, okončani su radovi na izgradnji "Ciciban" igrališta na uglu ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede (Mjesna zajednica "Koševsko brdo"), u Ulici Husrefa Redžića preko puta broja 3 na Ciglanama (Mjesna zajednica "Ciglane-Gorica"), u Kranjčevićevoj ulici kod obdaništa "Leptirić" (Mjesna zajednica "Marijin dvor-Crni vrh"), na uglu ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska (Mjesna zajednica "Trg oslobođenja-Centar"), u Ulici Čobanija (MZ "Skenderija-Podtekija"), te u Ulici branilaca Šipa (Mjesna zajednica "Betanija-Šip").

Također, u toku su radovi na izgradnji "Ciciban" igrališta na lokalitetu preko puta Poljoprivredne zadruge "Centar" u Nahorevu, te na lokalitetu starog rezervoara na Soukbunaru.

Namjera načelnika Nedžada Ajnadžića je da se u ovoj godini na prostoru svake od 15 mjesnih zajednica izgradi barem po jedno ovakvo igralište, a pored sredstava u iznosu od 157.675 KM koje je Općina Centar ranije izdvojila, rebalansom budžeta obezbijeđeno je dodatnih 185 hiljada maraka za ovu namjenu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
U razlazu Elmedina Konakovića i SDA upravu je:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: