{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uređenje nordijske staze projekt od javnog značaja za Kanton Sarajevo

F
13.10.2017. u 14:29
3
12
Uređenje nordijske staze projekt od javnog značaja za Kanton Sarajevo
3
Uređenje nordijske staze projekt od javnog značaja za Kanton Sarajevo
Vlada Kantona Sarajevo proglasila je uređenje nordijske staze i pratećih sadržaja za održavanje EYOF-a na Bjelašnici i Velikom polju na Igmanu projektom od javnog značaja za Kanton Sarajevo.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Organiziranje Evropskog zimskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF 2019, kao jednog od najznačajnijih sportskih projekata koje imamo priliku realizirati nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, podrazumijeva poduzimanje niz aktivnosti svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Ranije je Vlada Federacije BiH donijela Odluku o proglašenju organiziranja EYOF-a 2017. godine, a čija je organizacija poslije prolongirana za 2019. godinu i trku FIS-a od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine te je u skladu s tim obezbijedila odgovarajuća finansijska sredstva za realizaciju ovih sportskih projekata.

Također, potpisan je Sporazum o saradnji između univerziteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo i firme EYOF 2019 d.o.o.

U cilju provođenja pripremnih aktivnosti za uspješnu organizaciju EYOF 2019 neophodno je da KJP “ZOI '84” realizuje navedeni projekt koji je Vlada KS proglasila projektom od javnog značaja za Kanton Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: